Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nin Ocak Ayı Encümen Toplantısı’na katılan Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Göksal Çidem, toplantıda Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Grubu’nun faaliyetlerini tanıttı. Birlik tarafından Çalışma Grubu’nun faaliyetleri takdirle karşılanırken, bu tür çalışmaların diğer bölgelerde de başlatılmasının önemi vurgulandı
Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nin (EMARCEP) Ocak Ayı Encümen Toplantısı, 29 Ocak 2020 Çarşamba günü, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yapıldı. Çerkezköy Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, birliğin çalışmaları değerlendirildi ve çeşitli konular görüşüldü.
Toplantıya Kırklareli Kent Konseyi adına Çevre Meclisi Başkanı Göksal Çidem katıldı. Toplantıda konuşan Çidem, Çevre Meclisi’nce oluşturulan Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Grubu’nun faaliyetlerini tanıtarak, Trakya Platformu Bilim, Hukuk ve Yürütme Kurulları’nın Kırklareli Kent Konseyi ile birlikte yürütülen süreçlerde neler yapıldığını ve bundan sonra neler yapılacağını anlattı.
Çevre Meclisi Başkanı Göksal Çidem toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri paylaştı: “Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nin Encümen Toplantısı için Çerkezköy’e gittik. Tekirdağ Çerkezköy Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde yapılan Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı’ndaki sunumda, Trakya topraklarında yaşananları, mücadele ve çözüm süreçlerinde Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi’nce oluşturulan Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Grubumuz’un faaliyetlerini, Trakya Platformu Bilim, Hukuk ve Yürütme Kurulları’nın Kırklareli Kent Konseyi ile birlikte yürütülen süreçlerde neler yapıldığını ve bundan sonra neler yapılacağını konuştuk. Bilim ve hukuk desteği olmadan yaşamı savunma mücadelesinde kazanımlar elde edilemeyeceğinin, gönüllü desteklerinin her meslek grubundan olmasının önemini vurgulayarak, doğal varlıkların talan edilmesine, ranta açılmasına, hukuka, bilime ve kamu yararına aykırı planlanmasına, sağlıklı ve dengeli bir çevre ve kent yaşamının yok edilmesine, zarar görmesine karşı mücadeleyi bütünlüklü sürdürebilmek, iletişim ve dayanışmada bulunmak, birlikte çalışmalar yürütmek, toplumsal bilinç ve duyarlılığı arttırmak ve kurumsal hale getirilmesinin önemine değindik. Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi ve Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Grubumuz’un yaptığı çalışmalar konusunda deneyimlerimizi aktardık. Çalışmalarımız takdirle karşılanarak, bu tür çalışmaların diğer bölgelerde de bir an önce başlatılmasının önemli olacağı değerlendirildi.” (Kırklareli Kent Konseyi)