23
HAZ
2020

Başkan Ali Çakır “Kuzey Trakya’nın Gastronomik Zenginlikleri”ni tanıttı

Yazan :
Yorumlar :Kapalı

Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Ali Çakır, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği’nin düzenlediği online söyleşiye katılarak “Trakya Yiyecek İçecek Kültürünün Turizme Etkisi” ve “Kuzey Trakya’nın Gastronomik Zenginlikleri” konularında bilgiler verdi.

104154361_2579128382348172_3472150182032411719_o

Kırklareli Kent Konseyi Başkanı ve Slow Food Trakya Birliği Kurucu Lideri Ali Çakır, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği’nin online platformlar üzerinden yaptığı söyleşinin konuğu oldu. 16 Haziran 2020 Salı günü, saat 21.00’de, derneğin Instagram sayfası üzerinden canlı olarak yayınlanan söyleşide Ali Çakır, “Trakya Yiyecek İçecek Kültürünün Turizme Etkisi” ve  “Kuzey Trakya’nın Gastronomik Zenginlikleri” konularında bilgiler verdi. Trakya Mutfağı üzerine araştırmaları, yayınları ve kitapları bulunan Ali Çakır söyleşide; “Trakya’nın yiyecek içecek kültürünün özellikleri nereden geliyor ve turizme etkileri nelerdir?”, “Trakya Mutfağı’nda hangi yemekler ön plana çıkıyor?”, “Trakya mutfağı üzerine turizmi çeşitlendirmek mümkün müdür?”, “Kuzey Trakya Gastronomisi’nin farkları nedir?”, “Slow Food Trakya nedir, faaliyetleri nelerdir?”, “Pandemi sonrası Trakya Mutfağı’nı turizme dönük olarak nasıl değiştirmeliyiz?” sorularına yanıtlar verdi.

Programın tekrarını izlemek isteyenler, Instagram sosyal medya platformu üzerinden @ettder @trakyaalicakir isimli hesaplardan söyleşiyi takip edebilirler. Haber Kadir Sinici